Доба війни на Харківщині: під час російського обстрілу поранено людину

Фото: Харківська обласна прокуратура

За минулу добу росіяни знову обстріляли близько 20 прикордонних та прифронтових населених пунктів Харківської області з артилерії та мінометів. Під час чергового російського обстрілу Куп’янська о 21:15 був поранений чоловік 1971 року народження.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Постраждалого з вибуховою травмою та уламковими пораненнями госпіталізували у стані середньої тяжкості», – йдеться у повідомленні.

Від російських обстрілів потерпали Бологівка, Строївка, Кам’янка, Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Ковалівка, Берестове, Кіндрашівка Куп’янського району. Також під обстріли потрапили Козача Лопань Харківського району області та інші села й селища Харківщини.

Біля Синьківки та Петропавлівки воїни ЗСУ відбили дев’ять російських атак.

Внаслідок негоди без електрики в області ще залишаються 1794 споживачів.

«Ремонтні бригади продовжують працювати над відновленням електропостачання у Близнюківській, Барвінківській, Вовчанській та Куп’янський громадах», – розповіли в ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, минулої доби піротехнічні розрахунки провели обстеження близько 2,8 га території, з них 2550 кв. метрів – за допомогою машин механізованого розмінування. Обстежено 330 метрів ліній електропередачі, 16 метрів автодоріг, чотири приватних домогосподарства у Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області. Сапери виявили та знешкодили 47 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучався 21 піротехнічний розрахунок ДСНС у складі 109 саперів та 46 одиниць техніки.

Протягом доби рятувальники п’ять разів допомагали водіям, чиї автівки «не могли подолати складні ділянки доріг через ожеледицю та снігові замети». Вони витягли з перемету волонтерський мікроавтобус Volkswagen-T4, а також зі слизьких ділянок доріг візволили дві фури, карету екстренки та рейсовий автобус.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області, на місцях усіх російських обстрілів на Харківщині працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки.

«За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України», – рапортують поліціянти.

Як повідомляв Харків Times, напередодні російських атак на Куп’янському напрямку також було дев’ять. Та й кількість обстрілів не зменшилася.